Lauda: Vettel ni več dolgočasen

Avtor prispevka: , objavljeno 29. marca 2015 .

Niki Lauda po dirki v Maleziji ni iskal izgovorov. Priznal je, da so pri Ferrariju svoje delo preprosto opravili bolje in čeprav je v preteklosti bil kritičen do zmagovalca Sepanga, Sebastiana Vettla, je zdaj dejal, da Nemec ni več dolgočasen.

“Danes so bili preprosto nepremagljivi,” je dejal Lauda. “Izbrali so popolno taktiko, Vettel pa je odpeljal odlično dirko. Dirkalnik se je izkazal in gume so zdržale. Pri nas smo morali na tri menjave gum. Zakaj? Ker smo gume gnali do mej in za nas je bilo pomembno, da opravimo tri postanke. Ferrarijev dirkalnik je bil do gum bolj prizanesljiv, zato so lahko gume menjali le dvakrat.

Arrivabeneju sem takoj iz srca čestital, saj je pravi tekmec in konkurenca je dobrodošla. Če Ferrari zmaguje, se Bernie ne more pritoževati, da je Vettel dolgočasen, kot je to storil.

Vettel ni dolgočasen! Mislim da je ta razplet dirke dober za celotno podobo formule ena, ki nas vedno tako skrbi. No, mene ne, ampak druge ljudi,” je pojasnil Lauda, ki je dodal, da se bodo morali pri Mercedesu po zmagi Ferrarija zbuditi. “Ponavadi se oglasi alarm, ko se zgodi kaj takega in ne zmagaš na vsaki dirki. Alarm bo glasen in vsi v moštvu ga bomo slišali in ukrepali, kar je povsem normalno. V cilj smo pripeljali na drugem in tretjem mestu, na zadnji dirki smo zmagali zato po eni zmagi Vettla še ni konec sveta. Toda kljub vsemu so bili danes boljši,” je povedal Avstrijec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish