Lauda: To ni pošteno

Avtor prispevka: , objavljeno 8. julija 2018 .

Niki Lauda je dejal, da nesreče med dirkačema Ferrarija in Mercedesa na zadnjih dirkah niso niti poštene niti smešne.
Na zadnjih treh dirkah smo kar dvakrat videli trčenje dveh dirkačev Ferrarija in Mercedesa. V Franciji je Sebastian Vettel trčil v Valtterija Bottasa, danes pa sta trčila tudi Kimi Raikkonen in Lewis Hamilton. Hamiltonu se je danes uspelo iz začelja do konca dirke prebiti na drugo mesto. Niki Lauda je bil po dirki zaradi trčenja zelo slabe volje:
“Lewis je danes opravil izjemno delo, o tem ni dvoma. Ta nesreča ni bila poštena, saj se nam je že drugič zgodilo, da se je dirkač Ferrarija zaletel v našega v prvem krogu. To ni smešno, toda je kar je.”
Vettel je za svoje trčenje dobil kazen petih sekund, Raikkonen pa desetih.
“Kot prvo so komisarji naredili napako, ko so Vettelu dali samo pet sekund kazni. Sedaj so dali vsaj deset sekund Raikkonenu, torej so ugotovili svojo napako.”
“To se sicer ne bi smelo zgoditi, toda Lewis se je iz zadnjega mesta prebil na drugo in s tem pokazal kako dober voznik je. Brez te nesreče bi zagotovo zmagal.”
Vettel je dobil dirko potem, ko je na štartu prehitel Hamiltona, med varnostnim avtomobilom je odšel na menjavo pnevmatik in ob koncu prehitel Valtterija Bottasa. Hamilton ob koncu ni pustil, da bi ga Raikkonen ogrozil in je končal kot drugi, Valtteri Bottas pa kot četrti.
Potem, ko so pri Mercedesu v Avstriji naredili napako pri strategiji je Lauda dejal, da tokrat na tem področju niso storili napake.
“Valtteri je imel sicer ob koncu dirke težave s pnevmatikami, toda tudi če bi med varnostnim avtomobilom zapeljal na menjavo bi jih imel še več. Mislim, da bi Lewis brez tistega trčenja zmagal dirko. Kljub temu je z zadnjega mesta prišel na drugo, kar je super.”
“Valtteri je nekaj časa dobro branil svojo pozicijo, toda na koncu se mu ni izšlo.”