Lauda se opravičuje Ferrariju

Avtor prispevka: , objavljeno 23. julija 2014 .

Niki Lauda se je odločil opravičiti predsedniku Ferrarija, Luci di Montezemolu, za njegov oster opis letošnjega dirkalnika iz Maranella.

Po dirki je Avstrijec dejal, da je Ferrarijev dirkalnik F14T po domače rečeno “za en drek” nekaj podobnega pa tudi za McLarnov MP4-29. Kasneje, ko sta evforija in šampanjec po zmagi popustila, pa se je neizvršni predsednik Mercedesa za svoje besede opravičil.

“Opravičujem se Ferrariju, Luci di Montezemolu in vsem navijačem italijanskega moštva. Ravnal sem narobe, a ne iščem izgovorov. Poklical sem Luco in mu pojasnil, da obžalujem svoje izjave. Intervjuja, v katerem sem jih izrekel, sicer nisem videl, a uporabil sem preostre besede, zato prosim, da mi odpustite,” je dejal Lauda, ki je pojasnil, da je Di Montezemolo opravičilo razumel in sprejel, a mu je zastavil vprašanje: “Kakšna je razlika med Mercedesom, McLarnom in Ferrarijem?” Lauda je odgovoril: “Mercedes je enostavno najboljša mešanica dobrega dirkalnika z dobrim motorjem. Tudi McLaren ima najboljši motor, a dirkalnik ni tako dober. Ferrari pa je šibek tako na področju motorja, kot dirkalnika.”