Lauda: Red Bull naj vzame Raikkonena

Avtor prispevka: , objavljeno 21. aprila 2013 .

 
Niki Lauda, solastnik Mercedesa, je moštvu Red Bull svetoval, naj si čimprej zagotovijo usluge Kimija Raikkonena. Prvak iz sezone 2007 se je po dveletnem premoru, ko se je udejstvoval v ameriški dirkaški seriji NASCAR, ter v svetovnem reli prvenstvu WRC, lani zelo uspešno vrnil v formulo ena. Lotusov dirkač v letošnjem prvenstvu za vodilnim v skupnem seštevku zaostaja le tri točke, že na prvi dirki pa si je zagovotil zmago.

Red Bullov svetovalec Dr. Helmut Marko, pa tudi lastnik avstrijske tovarne energijskih pijač ter ekipe Red Bull Racing, Dietrich Mateschitz sta že izrazila zanimanje za Raikkonenove usluge, ob koncu letošnje sezone pa naj bi se pri aktualnih prvakih sprostil sedež, ki ga trenutno zaseda Mark Webber. Avstralec naj bi prihodnjo sezono dirkal za Porsche v seriji Le Mans.

“Ni vprašanje, kako bom Kimija odbržal v svojem moštvu,” je dejal Eric Boullier, šef moštva Lotus. “Vprašanje je, če želi ostati.”

Boullier meni, da bi 33-letni Raikkonen storil napako, če bi zapustil ugodno atmosfero moštva Lotus in se preselil k Red Bullu, kjer bi se moral boriti proti Vettlu. Toda Lauda pravi, da bi si morali pri Red Bullu prizadevati za sodelovanje z “odličnim” Fincem. “Kimi je senzacionalen, hladen in je absolutno na nivoju Vettla, Alonsa in Hamiltona, ” je dejal trikratni svetovni prvak v pogovoru za nemški Bild. “Kimi se je sposoben boriti za naslove. Če bi bil jaz v Red Bullovih čevljih, in bi se odločil menjati dirkaško zasedbo, bi si definitivno izbral Raikkonena. Je daleč najboljši dirkač, ki je na voljo za prihodnjo sezono,” je dodal Lauda.