Lauda ostro napadel Ferrari in McLaren

Avtor prispevka: , objavljeno 21. julija 2014 .

Letošnje prvenstvo formule ena se je prevesilo v drugo polovico in moštvo Mercedes je do sedaj dominiralo na devetih od desetih dirk, ter si pridirkalo kar šest dvojnih zmag, zato niti ne čudi, da v taboru nemške ekipe čutijo določeno mero samozavesti.

Medtem ko pri Mercedesu bežijo v boju za oba naslova prvakov, pa so precej manj zadovoljni pri Ferrariju, kjer je predsednik italijanskega proizvajalca eksotičnih avtomobilov, Luca di Montezemolo večkrat kritiziral sodobno formulo ena, ter njena pravila. Čeprav se kritikam moštvo McLaren, ki uporablja Mercedesove motorje, ni priključilo, je neizvršni predsednik Mercedesa, Niki Lauda, ustrelil tudi proti njim.

“Pri McLarnu imajo enake motorje, kot mi in njihov dirkalnik je za en d**k,” je bil oster Lauda. “Ni jih niti blizu nam. Poglejte Ferrari, še ena podrtija.”

Lauda pa se zaveda, da bo prihodnjo sezono razmerje moči spremenjeno, zato je že vnaprej napovedal, da bo “prihodnjo sezono nekoliko drugače, saj bodo lahko zamenjali pol motorja. Ni pošteno kaznovati Brixworth, ker so drugi neumni.

Montezemolo poskuša na vsak način spremeniti stvari, zato je pripeljal Mattiaccija. Toda nihče ne verjame, da se bodo stvari spremenile čez noč. Poskušal je prepričati Neweya, a mu ni uspelo. Alonso izgublja potrpljenje, saj vozi dirkalnik, ki ne deluje, trenutno pa tudi ne more k McLarnu, saj ga na Ferrari veže pogodba. Če imaš s Ferrarijem sklenjeno pogodbo, ekipe ne moreš zapustiti, razen, če ti to dovolijo.”