Lauda: Nico in Lewis lahko dirkata kakor želita

Avtor prispevka: , objavljeno 22. novembra 2014 .

Niki Lauda je priznal, da obstaja verjetnost, da se letošnje prvenstvo odloči s trčenjem med edinima kandidatoma. Mercedesova dirkača, ki se bosta na zadnji dirki sezone pomerila za letošnji naslov prvaka, sta se letos zapletla v zelo napet odnos. Na VN Belgije sta trčila med sabo, Lewis Hamilton pa je prej v Monaku grozil, da bo Nica Rosberga zrinil s steze.

“Obstaja velika možnost trčenja,” je priznal Lauda, neizvršni član odbora Mercedesa. “Gre za zadnji udarec v boju za naslov in morda bomo videli tvegane poskuse prehitevanj,” je pojasnil.

Rosberg je v Belgiji poskušal prehiteti Hamiltona in dirkača Mercedesa sta trčila, za kar je bil Nemec kasneje kaznovan s strani lastne ekipe. Lauda pa zdaj pravi, da imata v finalnem obračunu proste roke. “Sprejeti moramo tveganje, zato jima bomo pustili proste roke, toda tveganje je precej večje, kot prej. V njun dvoboj se ne bomo vmešavali, saj sta le onadva v boju za naslov, vsakršno posredovanje pa bi imelo negativen učinek. Imata proste roke in lahko naredita kar hočeta da bi postala prvaka. Upam pa, da bosta oba lahko odpeljala dirko brez tehničnih okvar,” je še povedal Lauda, ki obenem tudi upa, da se bosta oba dirkača zavedala, da na stezi predstavljata tudi ekipo in bosta zato dirkala pošteno ter čisto.