Lauda jezen na Red Bull

Avtor prispevka: , objavljeno 16. maja 2014 .

Avstrijski proizvajalec energijskih pijač Red Bull je razjezil Nikija Laudo, po katerem se je imenoval eden izmed zavojev na prizorišču letošnje dirke za Veliko nagrado Avstrije. Dirkališče, ki je nekdaj slišalo na ime A1-Ring je bilo popolnoma prenovljeno, prihodnji mesec pa se tja prvič po letu 2003 vrača tudi karavana formule ena.

Preden je dirkališče kupil Red Bull, ki je hkrati tudi lastnik dveh ekip formule ena, se je eden izmed zavojev imenoval Niki Lauda Kurve (Zavoj Nikija Laude), v čast avstrijskemu dirkaču in trikratnemu svetovnemu prvaku. Zdaj se ta isti ovinek imenuje Pirelli. Lauda pa ni edini avstrijski dirkač, ki je ostal brez “svojega” zavoja, saj so Ovinek Gerharda Bergerja zdaj preimenovali v Ovinek Wurth.

“Zelo sem razočaran,” je dejal Lauda. “Predvidevam da so to storili le zato, ker sem zdaj pri Mercedesu in skupaj premagujemo Red Bull,” je dodal.

Red Bull ovinke poimenuje po raznih podjetjih, s čimer si zagotavlja sponzorski denar, ki ga porabi za vodenje steze. Na nekdanjem dirkališču A1 Ring je svoj ovinek posmrtno dobil tudi Jochen Rindt. Poimenovanje je ostalo tudi na novi izvedbi dirkališča, toda v primeru, da kateri izmed oglaševalcev ponudi dovolj veliko vsoto, bo tudi ime le tega spremenjeno.

“Za kazen bomo pri Mercedesu v Spielbergu z veseljem slavili dvojno zmago,” je dejal jezni Lauda.