Lauda in Wolff proti ukazu Brawna

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2013 .

Nemško govoreči del moštva Mercedes se je v medijih postavil proti ukazom Rossa Brawna, zaradi katerih Nico Rosberg na dirki za VN Malezije ni smel prehiteti počasnega moštvenega kolega Lewisa Hamiltona. Rosberg je po radijski zvezi večkrat prosil za dovoljenje, da na ravnini obvozi Hamiltona, ki je moral varčevati z gorivom, toda Ross Brawn, šef moštva je njegove prošnje zavrnil.

Ko se je Brawn v “častnem krogu” zahvalil Rosbergu za sodelovanje, je le ta Britancu odgovoril: “Zapomnite si tole!”. Vse to ni bilo po godu novima delničarjema in šefoma Nikiju Laudi in Totu Wolffu. “To ni bilo prav s športnega vidika,” je po dirki povedal Lauda. “Rosbergu bi morali dovoliti mimo. Moramo se pogovoriti z Rossom in ga povprašati, če bo to od zdaj naprej njegova taktika.”

Wollf se je strinjal: “Tega gleda nos sšportne plati nočemo gledati.”

Ross Brawn, kateremu naj bi se že nekaj časa majal stolček pred prihodom Paddya Lowa, za ki moštvo McLaren zapušča ob koncu letošnje sezone, je svojo potezo zagovarjal z razlago, da je tudi Rosbergu primanjkovalo goriva. Rosberg je to zanikal. “Meni ni bilo treba varčevati z gorivom. Vse je bilo vredu. Pogovoril se bom z Rossom, da bo premislil, če je bila to prava odločitev,” je povedal nemški dirkač, ki je prepričan, da bi z zadostno količino goriva in solidnim stanjem gum lahko ulovil Red Bulla. Damon Hill, prvak iz sezone 1996 se strinja s 27-letnikom. “Red Bulla bi lahko priganjal zaradi česar bi prehitro obrabila gume.”

Rosberg je dodal: “Ne vem, če bi ju lahko prehitel, a v tistem trenutku sem imel dober občutek. Šlo mi je zelo dobro in rad bi videl, kako daleč bi prišel.” Dirkač Mercedesa je zanikal trditve Red Bullovega svetovalca Helmuta Marka, ki je dejal, da so moštveni ukazi pokazali, da je Lewis Hamilton očitna številka ena v moštvu. “Lahko razumem, zakaj bi kdo lahko dobil tak vtis po teh dogodkih. A sem prepričan, da če bi bila situacija obrnjena in bi bil jaz spredaj, bi bil ukaz isti za Hamiltona.”