Lauda: Egocentričen Alonso slab za Ferrari

Avtor prispevka: , objavljeno 11. aprila 2015 .

Fernando Alonso je po besedah Nikija Laude preveč egocentričen in to se pač v kombinaciji s Ferrarijem ni obrestovalo. Španski dirkač je ob koncu lanske sezone nato zapustil italijansko ekipo, ki s tem in ob prihodu Vettla doživlja novi preporod. Na drugi strani pa predvsem zaradi težav s Hondinimi agregati Alonso nima možnosti niti za preboj v sredino štartne vrste, kaj šele na vrh razprdelnice.

Kakorkoli že, Ferrari je naredil glede na lansko sezono velik korak naprej, v Maleziji so celo zmagali in Niki Lauda verjame, da je Vettel ravno to, kar je Ferrari potreboval: “Alonso je egocentričen, črnogled in godrnjav. Poleg tega pa je še zelo negativen. Lani je že takoj po dirkah govoril, da to ne dela, ono ni v redu, zaradi tega ne zmagujemo in tako dalje. S takšnim obnašanjem in s takšnimi besedami se ne dviguje in vzdržuje morale v ekipi.

Če dirkaš za italijansko ekipo, si kaj takšnega ne moreš privoščiti. Morda bi kje drugje lahko to spregledali, a v Maranellu ne. Vettel je na drugi strani bolj optimističen in gleda pozitivno. Alonso je pač sprejel napačno odločitev in se pognal v prepad.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish