Lauda: Bottas bo ravno tako hiter kot Rosberg

Avtor prispevka: , objavljeno 19. januarja 2017 .

Niki Lauda je prepričan, da je Mercedes z Valtterijem Bottasom izbral pravega dirkača, pa ne samo to verjame, da bo Finec resen konkurent Hamiltonu. “Bottas je izjemen dirkač”, je za nemški RTL dejal Lauda.
”Verjamem, da lahko vozi tako hitro, kot je vozil Nico Rosberg, zato začenjamo novo sezono z njim in Hamiltonom.
Iskali smo dirkača, ki bo primeren za našo ekipo. Do sedaj smo vedno imeli dva vrhunska dirkača, ki sta se borila za naslov svetovnega prvaka. Nico in Lewis sta bila lep primer tega, saj sta se borila drug proti drugemu. Nekajkrat je bil spredaj en, nekajkrat drug. V zadnjih treh letih smo osvojili vse, kar se je osvojiti dalo. Zato smo se odločili, da podpišemo z Bottasom, ker v ekipo prinaša izkušnje in hitrost”.

Avstrijec trdi, da bosta tudi letos Srebrni Puščici lahko prosto dirkali med sabo in da Bottas bo lahko izzval Hamiltona v boju za naslov brez moštvenih ukazov.

”On je miren Finec in to mi je pri njem všeč. Ne govori veliko, je pa zelo delaven. S Totom (Wolffom) ga poznava že nekaj let in mislim, da zelo ustreza naši ekipi. Govorili smo z Lewisom in mu povedali, da bo Bottas dirkal ob njem in s tem ni imel nobenih problemov. Mislim, da gremo lahko povsem mirno v novo sezono,” še dodaja Avstrijec.