Latvala s švedsko zmago prevzel vodstvo v prvenstvu

Avtor prispevka: , objavljeno 8. februarja 2014 .

Jari-Matti Latvala je zmagovalec švedskega relija, z zmago pa je Finec tudi prevzel vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva.

Dirkač Volkswagna je drugo zmago za to ekipo dosegel s prednostjo 53.6 sekunde, na stopničkah pa mu je na drugem mestu družbo delal Andreas Mikkelsen, medtem ko je tretje mesto osvojil Norvežan Mads Ostberg s Citroenom.

Za Mikkelsena so to prve stopničke v svetovnem reli prvenstvu, nekaj časa pa se mu je celo nasmihala morebitna zmaga, dokler danes zjutraj ni zdrsnil v snežno steno in izgubil dvajset sekund.

Aktualni svetovni prvak Sebastien Ogier se je po petkovi nesreči pobral in v cilj pripeljal na šestem mestu.

“To je moja tretja zmaga na tem reliju, v karieri pa do zdaj še nikdar nisem na istem reliju zmagal trikrat,” je po zmagi povedal Latvala. “Zmaga tu je nekaj zelo, zelo posebnega. Precej časa je minilo od moje zadnje zmage, ki sem jo dosegel lani v Grčiji. Tam je šlo za taktično zmago, toda tu je treba pritiskati in ta uspeh mi vliva samozavest, da lahko zmagam tudi na drugih hitrih relijih. Tu sem zares potreboval dober rezultat,” je še dodal Latvala.

“To je zares fantastično,” je svoje občutke opisal Mikkelsen, ki se je Latvali danes pred napako uspel približati na vsega 3.6 sekunde. “Upal sem na tak rezultat tu na domačih tleh, kjer me spremljajo vsi prijatelji in družina. Drugo mesto je več, kot bi lahko sanjal. Danes zjutraj smo se morda borili za zmago, a sem napravil napako, zatem pa sem moral prevsem za sabo zadržati Ostberga.”