Lamborghini Super Trofeo

Avtor prispevka: , objavljeno 7. julija 2013 .

Lamborghini Blancpain Super Trofeo je dirka, prvič predstavljena leta 2009, s strani proizvajalca eksotičnih superšportnih avtomobilov, “Automobili Lamborghini S.p.A.” Vsi tekmovalci dirkajo z avtomobili enake izdelave. To je 2013 Lamborghini Gallardo LP 570-4 Super Trofeo. Ta 570 konjska zver z direktno vbrizganim V10 motorjem doseže hitrost do 325 km/h in s svojim pogonom na vsa štiri kolesa brez težav spravi vso to moč v gibanje.

V dirki sodeluje 30 voznikov, tako profesionalnih kot amaterskih, med seboj pa tekmujejo tudi ekipe trgovcev Lamborghinijev. Je edina dirka na svetu, kjer dirkajo avtomobili enake izdelave ter imajo pogon na vsa štiri kolesa.
Iz Evrope se je dirka razširila v Azijo, kjer so imeli prvo dirko v Sepangu, Maleziji preteklo leto. Po številnih dirkah in odličnem odzivu lokalnih avtomobilskih navdušencev, so napovedali otvoritveno dirko v ZDA. Ta pa se je uspešno začela včeraj na Lime Rock Park-u v zvezni državi Connecticut. Pred gledalci Ameriškega Le Mans Grand Prix-a, sta se odvila dva preizkusna treninga pred današnjo dirko. Tekmovalci, sponzorji, gledalci, ter ostali, ki so bili priča dogodku so bili zelo navdušeni in v velikem pričakovanju. Ta je le ena izmed petih, ki bodo potekale na ameriških tleh v tem letu.

Koledar naslednjih dirk:
– 17. in 18. avgust, Kansas Speedway
– 7. in 8. september,Calabogie Canada
– 5. in 6. oktober, Virginia International Raceway
– 18. in 19. oktober, Fontana California