LAMBORGHINI SC20: V12-UNIKAT za prav posebnega KUPCA

Avtor prispevka: , objavljeno 17. decembra 2020 .

Ne glede na to, da gre v prvi vrsti za brezstrešni dirkalnik, ima Lamborghini SC20 dovoljenje za vožnjo po običajnih cestah. Poganja ga sicer 6,5-litrski V12, ki zmore največjo moč 770 KM pri 8.500 vrtljajih v minuti, nekaj nižje, pri 6.750 vrtljajih v minuti pa razvije maksimalni navor 720 Nm.

Zunanjost iz karbonskih vlaken so pri Lamborghiniju izdelali ročno, omogočala pa naj bi tako odlične aerodinamične lastnosti kot tudi udobno vožnjo na prepihu. “Dve leti po modelu SC18 Alston je bil SC20 nov zanimiv izziv, za katerega smo inspiracijo črpali pri modelih Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster in Concept S, rezultat pa je dramatična kombinacija kreativnosti in dirkaškega značaja,” je povedal prvi mož Lamborghini Centro Stile, Mitja Borket.

“Lamborghini SC20 je še en poseben primerek, ki povezuje izkušnje Squadre Corsa z Lamborghinijevim dizajnom, ki ga je naš Centro Stile mojstrsko interpretiral na podlagi želja kupca, kar je bilo v samem središču projekta med celotnim postopkom razvoja in izdelave vozil,” je zaključil Giorgio Sanna, vodja Lamborghini Motorsport.

Galerija: Lamborghini SC20 Squadra Corse

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish