Kvyat bi ukinil petkove proste treninge

Avtor prispevka: , objavljeno 6. maja 2019 .

Daniil Kvyat je predlagal, da bi Formula 1 ukinila petkove proste treninga, saj naj bi imela moštva in dirkači že tako na voljo dovolj informacij. Po kaotičnem prvem prostem treningu v Azerbajdžanu, ko je George Russell zaradi ne dovolj dobro pričvrščenega pokrova jaška poškodoval dirkalnik so se ponovno oprle razprave o možnosti, da bi dirkaški vikend skrajšali na dva dni.

Ruski dirkač meni, da bi bil en prosti trening v soboto povsem dovolj. Petkova dva prosta treninga pa naj bi bila na voljo le na dirkališčih, ki bi prvič gostila dirko.

“Mogoče bi bilo povsem dovolj, če pridemo na stezo šele v soboto. To je to. O trenutnih stezah imamo že tako na voljo dovolj podatkov. Nekaj več časa bi lahko namenili le na novih stezah kot so Vietnam in podobno. Vse to je na vodstvu dirk, da se odločijo kaj je najbolje. Vsak dirkač je sicer različen. Nekdo potrebuje pet ur na stezi, toda jaz ne.”

Vodja moštva Red Bull  Christian Horner meni, da bi bila ta odločietv ustrezna, če bo v prihodnosti na koledarju še več dirk.

“Mislim, da je vse odvisno od tega koliko dirk imamo na leto. Če bo koledar še bolj poln, potem bi resnično lahko začeli razmišljati o tej ideji. Že minulo dirko v Bakuju smo videli, da je bil en trening v petek posvem dovolj.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish