KVJAT predlaga delitev KVALIFIKACIJ v skupine, da se prepreči PROMETNA LOTERIJA

Avtor prispevka: , objavljeno 5. decembra 2020 .

Ruski dirkač AlphaTaurija je predlagal, da se v času kvalifikacij dirkače razdeli v ločeni skupini, tako da se na stezi ne bi znašlo vseh 20 dirkalnikov, ki lovijo najhitrejši čas kroga.

Promet bi lahko postal mala loterija,” je po prostih treningih dejal Kvjat. “Torej se moramo dirkači pogovoriti o tem, kaj storiti, ker bi lahko bilo čudno. Ne vem, mogoče se lahko razdelimo v skupine. Bomo videli. Toda za vse nas je pretesno in ozko.” Ločene kvalifikacijske skupine so bile uporabljene v mladinskih formulah, zlasti v Monaku, ki je krajši od zunanjega kroga Bahrajna in veliko ožji. Vendar pa je razdelitev kvalifikacij privedla pogosto do pritožb dirkačev, da spremembe pogojev nekatere postavljajo v slabši položaj.

Tudi Rus Kvjat se zaveda, da bodo kvalifikacije na zunanjem delu steze Bahrajna prava loterija, zaradi česar predlaga, da se dirkače razdeli v skupine.

Kljub temu dirkači želijo na kvalifikacijah VN Sakhirja raziskati načine za zmanjšanje težav s prometom. Carlos Sainz, dirkač ekipe McLaren je dejal, da se bo o tem razpravljalo, ko se sestanejo z Michaelom Masijem, direktorjem dirk FIA. “O tem se bomo pogovorili na sestanku dirkačev. Najti moramo način, da zagotovimo, da ne bo postalo nevarno, ker je trenutno vse skupaj nekoliko na meji nevarnosti. Poglejmo, kajti mislim, da smo imeli nekaj idej, ki jih je morala preučiti FIA in upamo, da bomo lahko delali na tem.”                     

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj