Kvalifikacije so pripadle ekipi Petronas Yamahe, Moribidelli najhitrejši

Avtor prispevka: , objavljeno 27. septembra 2020 .

Kvalifikacije za VN Katalonije so pripadle dirkačoma Petronas Yamahe. Najhitrejši je bil Franco Moribidelli pred moštvenim kolegom Fabiom Quartararojem in dirkačem Yamahe Valentinom Rossijem. Ponovno so bile hitre vse štiri Yamahe, saj se je med njih vrinil samo Jack Miller z petim mestom.

Boj za najvišja štartna mesta je potekal med motorji Yamahe in Ducatija, saj so zasedli prvih šest štartnih mest. Moribidelli je bil najhitrejši že v začetku zadnjega dela kvalifikacij. Miguel Oliveira je v svojem hitrem krogu padel in kasneje ni uspel narediti kroga s katerim bi se boril za najvišja mesta. Fabio po napaki v hitrem krogu ni nikakor uspel prehiteti v boju za čas svojega moštvenega kolega in je vedno za malo zaostal za njim vse do zadnjih minut kvalifikacij. Dve minuti pred koncem kvalifikacij so imele vse štiri Yamahe najboljše čase po sektorjih. Fabio je prevzel vodstvo, vendar so imeli vsi še zadnji hiter poskus. Franco Moribidelli je v svojem zadnjem poskusu prehitel Fabia. Zarco je bil v zadnjem poskusu hiter vse do predzadnjega sektorja, kjer je zaostal za tekmeci, podobno se je zgodilo z Fabiom Quartararojem v zadnjem poskusu.

Yamaha je ponovno pokazala dobro formo, ki jo je prenesla iz zadnjih dveh dirk. Ne smemo pa pozabiti, da je dirka povsem nekaj drugega, kjer se po navadi vmešajo v boj za zmago tudi druga moštva. Najbolj nevaren Yamaham bo jutri Jack Miller, ki bo začel iz četrtega štartnega mesta.

Prve tri štartne vrste:

  1. Franco Moribidelli: 1.38.798
  2. Fabio Quartararo: +0.210s
  3. Valentino Rossi: +0.331s
  4. Jack Miller: +0.427s
  5. Maverick Vinales: +0.573s
  6. Johann Zarco: +0.580s
  7. Pol Espargaro: +0.697s
  8. Joan Mir: +0.830s
  9. Danilo Petrucci: +0.843s

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj