Kvalifikacije do 16h ali pa sploh ne

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2015 .

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je sporočila, da bo začetek kvalifikacij za VN ZDA, ki je predviden za 15:00 po našem času, zamaknjen za največ eno uro. Če do takrat vremenske razmere ne bodo dopuščale izvedbe kvalifikacijskega treninga, bodo štartna mesta določena na podlagi rezultatov tretjega prostega treninga, kar bi pomenilo, da bo najboljši položaj dobil Lewis Hamilton, pred Nicom Hulkenbergom, Valtterijem Bottasom, Carlosom Sainzem, Daniilom Kvjatom, Danielom Ricciardom, Nicom Rosbergom ter Felipejem Masso. Zaradi kazni bo Sebastian Vettel dirko začel z 12. mesta, Kimi Raikkonen s 17. Max Verstappen pa z 20. mesta.

Pogoji so ta trenutek sicer precej boljši, kot včeraj, ko so bile kvalifikacije odpovedane zaradi hudega naliva, še vedno pa v Teksasu dežuje, zato ostaja nekaj možnosti, da kvalifikacij ne bomo videli niti danes, čeprav so te, glede na podatke z dirkališča, kjer dež pojenjuje, precej majhne.

Začetek dirke naj bi bil na sporedu, ob 20h po našem času, kakor je bilo sprva načrtovano. Do takrat naj bi dež že skoraj povsem pojenjal, če gre verjeti vremenskim napovedim. Možen je le kratek naliv tik pred začetkom dirke.