Kurt Busch in Susie Wolff na RoC

Avtor prispevka: , objavljeno 24. oktobra 2014 .

Dirka prvakov se organizira že od leta 1988 dalje in bo na sporedu tudi v letošnji sezoni, a letos prvič na Barbadosu. Naj omenimo, da je bila dirka lani odpovedana, letos pa bo na sporedu trinajstega in štirinajstega decembra v Bushy Park Circuit. Naslov prvaka bo branil Romain Grosjean, dirkač ekipe Lotus v formuli ena, ki se bo boril poleg Toma Kristensena legende Le Mansa. Pridružil se bo tudi letošnji zmagovalec Indianapolisa 500 Ryan Hunter-Reay, manjkal pa ne bo niti rallycrossist Peter Solberg.

Udeležbi sta potrdila tudi Susie Wolff. Susie je nekdanja dirkačica serije DTM in trenutna razvijalska dirkačica ekipe Williams-Martini F1. Sicer Wolffova ni nastopila v DTM-u že vse od leta 2012, pa še takrat je od 73 dirk osvjila le 4 točke! Sicer ima zgolj štiri uvrstitve na oder za zmagovalce ( v seriji formula Renault UK v letih 2003 in 2004) in nič zmag od njeni celotni dirkaški karieri od leta 2002 dalje. Je pa zato Susie poročena z izvršnim direktorjem Mercedes AMG Toto Wolffom. Morda pa dirka izgublja na pomenu, saj je bila to nekoč zares dirka prvakov.

Na dirko pa se je prijavil tudi Kurt Busch, prvak NASCAR Sprint cupa iz leta 2004, ki trenutno dirka za ekipo Stewart-Hass Racing, kjer je osvojil 25 zmag v supu. Kurt je na letošnjem Indy 500, ki ga je odpeljal prvič osvojil šesto mesto in si tako prislužil ROTY čast. Poleg tega je Busch tudi nekdanji prvak IROC, ki je nekakšen bratranec dirki prvakov (RoC).

Foto: NASCAR