Kubica: Zavrniti Ferrari ni bilo enostavno

Avtor prispevka: , objavljeno 4. januarja 2019 .

Robert Kubica je dejal, da ni bilo lahko zavrniti pogodbe moštva Ferrari za vlogo testnega dirkača v naslednji sezoni.

Poljak je bil namreč v pogovorih z italijanskim moštvom, ki si ga je želelo kot testnega dirkača za naslednjo sezono potem, ko sta moštvo zapustila Antonio Giovinazzi in Daniil Kvyat. Oba dirkača bosta v naslednji sezoni nastopala v Formuli 1. Zmagovalec dirke v Kanadi iz leta 2008 pa se je raje odločil za sedež pri moštvu Williamsa.

“Vedel sem, kaj si želim. To je bilo ključno, čeprav odločitev ni bila enostavna, kot je to morda izgledalo na zunaj.”

“Na koncu dneva sem še vedno dirkač, čeprav že kar nekaj časa nisem dirkal. Na koncu je ta dirkaška miselnost prevladala.”

“Zelo sem zadovoljen, da sem sprejel to odločitev, saj mi predstavlja velik izziv.”

Tako se bo po sezoni 2010 ponovno vrnil na štartno vrsto, kljub poškdobi roke in daljši odsotnosti pa je prepričan, da je na povratek pripravljen.

“Ni lahko postati dirkač Formule 1, ob tem je potrebno ponovno prepričati ljudi, da si zaslužiš mesto v športu. To zahteva ogromno energije.”

“Zaradi izziva nism zaskrbljen, saj sem prepričan, da mi lahko uspe. Za to imam izjemno priložnost, da se ponovno dokažem.”

Se pa zaveda, da je pred njim še kar nekaj dela, saj preskok iz rezervnega dirkača do prvega dirkača moštva ni enostaven.

“Ko si v vlogi rezervnega dirkača se bolj osredotočaš na to, da moštvo zagotoviš koristne informacije, prikažeš dober ritem in ne tvegaš vsega.”

“Sedaj je potrebno to nekoliko spremeniti sedaj se moram poleg moštva osredotočiti tudi nase, ter tvegati več.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish