Kubica zadovoljen s svojim nastopom

Avtor prispevka: , objavljeno 16. februarja 2015 .

Nekdanji dirkač formule ena, Robert Kubica je dejal, da je s svojim nastopom na reliju po Švedskem zadovoljen, čeprav mu ni uspelo osvojiti točk.

Kubica je bil tudi na snegu hiter, na šesti hitrostni preizkušnji celo tretji najhitrejši, a vsi upi po uvrstitvi med prvih deset so izpuhteli, ko je v petek zaradi tehnične okvare do konca dneva vozil le s prednjim pogonom. V skupnem seštevku je padel na 22. mesto z zaostankom šest in pol minut.

Mehaniki so Ford Fiesto sicer v soboto uspeli popraviti in Poljak je bil zopet zelo hiter. Postavil je najhitrejši čas 17. preizkušnje, v skupni razvrstitvi pa se je povzpel do 15. mesta.

Toda izkazalo se je, da je njegova hitrost delno tudi posledica prevelikega polnjenja turbo polnilnika njegovega motorja. Zaradi prekoračitve dovoljene meje polnjenja, je bil kaznovan s petimi minutami pribitka in ves trud je splaval po vodi.

Naposled je reli končal na 19. mestu, ogromnih sedem minut za mestom, ki bi mu prineslo točke. “Za nami je dobre reli,” je dejal. “Tu nisem naredil nobene napake. Žal pa zaradi petkove težave nismo mogli končati med dobitniki točk, na splošno pa sem zadovoljen s svojim nastopom,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish