Kubica: Vrnitev v F1 praktično nemogoča

Avtor prispevka: , objavljeno 12. novembra 2013 .

 
Poljak Robert Kubica je po dveh letih okrevanja po hudi poškodbi leta 2011 vendarle priznal, da so želje po vrnitvi v formulo ena praktično neuresničljive.

28-letni Kubica je okreval dovolj, da lahko nastopa v reliju. Letos je z nekaj zmagami pod pasom osvojil naslov prvaka serije WRC2, toda še vedno sanja o tem, da bi znova vozil dirkalnik formule ena.

“Dirkalnik formule ena bi lahko vozil na eni ali dveh stezah, kot del testiranj,” je za BBC povedal Kubica. “Toda nima smisla testirati, če še vedno ne morem dirkati.”

Prejšnji mesec je Poljakovo vrnitev že odpisal šef moštva Ferrari, Stefano Domenicali, ki je dejal, da njegova poškodovana roka še ni povsem funkcionalna. Kubica mu je odgovoril:” Jasno se vidi, da sem omejen. Mislim pa, da le ena oseba lahko sodi kaj zmorem za volanom in to sem jaz. Vrnitev v formulo ena so moje sanje, moj cilj, toda težko bo. Rekel bi, da je skoraj nemogoče.

Nikakor ne bom izkoristil priložnosti, če se ne bom počutil sto odstotno pripravljen. Če se stvari nekega dne izboljšajo, pa bomo še videli, toda za zdaj se osredotočam na reli.”

Kubica bo na zadnjem reliju svetovnega prvenstva v Veliki Britaniji vozil tovarniški dirkalnik Citroena, njegovi načrti za sezono 2014 pa ostajajo neznanka. Poljak pa trdi, da ima na izbiro več možnosti. “Če bom prihodnjo sezono ostal v reliju, bi rad odvozil celo sezono. Toda to je velik izziv. Ena izmed možnosti je tudi, da se vrnem na krožne dirke. Vsekakor ne bo šlo za enosedežne dirkalnike, toda ta trenutek se še nisem odločil, kaj bom počel.”