Kubica v F1 že prihodnjo sezono?

Avtor prispevka: , objavljeno 19. oktobra 2014 .

Robert Kubica še vedno ni obupal nad mislijo, da se bo nekoč vrnil v dirkalnik formule ena. Da bi se mu sanje uresničile bo to zimo prestal dodatne operacije, ki bi mu lahko omogočile vrnitev v najvišji razred dirkanja.

Poljak je že dirkal v formuli ena in sicer med 2006 in 2010, v sezoni 2008 pa je zabeležil tudi zmago z BMW-jem, februarja 2011 pa se je resno poškodoval na italijanskem reliju, ki se ga je udeležil za zabavo. V nesreči je skoraj ostal brez roke, posledice pa čuti še danes, ko nastopa v svetovnem reli prvenstvu. Svoje možnosti za vrnitev v karavano formule ena bo preučil ob koncu letošnjega leta, pri čemer upa, da bi mu lahko dodatne operacije odpravile posledice nesreče, zaradi katere je gibanje njegove desne roke nekoliko omejeno.

“Ko bo te sezone konec bom premislil o vsemu,” je dejal Kubica. “Sanjam o tem, da bi se vrnil v formulo ena. Roka in dlan sta vredu, stanje se je celo nekoliko izboljšalo, a moram prestati še nekaj operacij, ki pa mi bodo odprle nove možnosti. Toda sezona je natrpana. Na koledarju je veliko dolgih relijev.

Če bi se lahko vrnil v formulo ena, bi se mi uresničile sanje, toda ostati moram realen. Če se bom odločil vrniti in bom to zimo prestal še tistih nekaj operacij, mi bo z nekaj sreče in s pomočjo zdravnikov morda celo uspelo.”

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje