Kubica se vrača na štartno vrsto

Avtor prispevka: , objavljeno 21. novembra 2018 .

Robert Kubica in moštvo Willimasa naj bi se dogovorila o podpisu pogodbe za naslednjo sezono. Uradna potrditev se sicer pričakuje ob začetku zadnjega letošnjega dirkaškega vikenda v Abu Dhabiju.

Poljak se bo tako vrnil na štartno vrsto osem let po svoji hudi nesreči z Rally dirkalnikom v Italiji, ki je za nekaj časa prekinila njegovo motošportno kariero. Kubica je bil sicer kombinaciji za sedež pri Williamsu že pred začetkom letošnje sezone. Moštvu se je pridružil potem, ko je lansko poletje testiral za moštvo Renault, ki ga se je odločilo, da ni med kandidati za morebiten prosti sedež. Tako je odšel k Williamsu, kjer je postal testni dirkač. V tem letu je tako pomagal pri razvoju dirkalnika, moštvo pa ga je lahko bolje spoznalo. Dvakrt letos je nastopil na petkovem prvem prostem treningu.

S seboj bo prinesel za moštvo prepotrebna finančna sredstva. Predvideno je, da bodo pri Williamsu uradno potrdili Kubico kot dirkača za naslednjo sezono na četrtkovi tiskovni konferenci pred dirko v Abu Dhabiju, kjer je leta 2010 nazadnje nastopil v Formuli 1. Ta teden je sicer v tovarni opravljal delo na simulatorju.

Poljaka so sicer zelo želeli pri Ferrariju za vlogo testenga dirkača.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish