Kubica opravil še drugo testiranje

Avtor prispevka: , objavljeno 12. julija 2017 .

Robert Kubica je priprave na morebitno vrnitev v formulo ena nadaljeval na francoskem Paul Richardu, kjer je z moštvom Renault ocenjeval možnosti za povratek na dirke svetovnega prvenstva, kljub slabši gibljivosti desne roke. Poljak je po besedah Renaultovega predstavnika za javnost odpeljal 90 krogov in to brez težav, 32-letni Kubica pa je za L’Equipe povedal, da fizične omejitve ne bi predstavljale nobenih težav.

Kljub temu pa je znova poudaril, da je še prezgodaj zagotovo trditi, ali je zmožen vrnitve. “Po tej poti moramo korak za korakom,” je povedal. “Prišel sem zelo daleč, ne pozabite tega. Vsi moji dvomi o mojih zmožnostih so po teh dveh dneh izginili. Ne bojim se več, da ne bi bil zmožen voziti na visokem nivoju, toda čaka me še dolga pot.”

Največje vprašanje pri vrnitvi se vrti okrog njegove desne roke, na kateri so po hudi poškodbi mišice močno uplahnile. Tako še ni jasno, ali bi bil zmožen izpeljati ostre zavoje. Kubica trdi, da bi šibkost desne roke lahko nadomestila moč leve in da fizične omejitve ne vplivajo na njegovo vožnjo. Hkrati pa dodaja: ” Delam vse, da bi si maksimalno povečal možnosti. Toda ne vem kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Ne želim se vrniti za prazen nič. Rad bi se vrnil na visok nivo. Nisem še vozil letošnjega dirkalnika in niti ne bi mogel biti pripravljen dirkati v Silverstonu, saj bi za nastop na dirki potreboval dva dni testiranj z letošnjim dirkalnikom. S tem bi se moje možnosti povečale za 1000-odstotkov.”

Upravni direktor Renaulta, Cyril Abiteboul je dejal, da je še prezgodaj govoriti o vrnitvi, saj bi bilo potrebnih še veliko testiranj, na katerih bi ocenili Robertovo pripravljenost. Kubica pa bi lahko v letošnji dirkalnik sedel v sklopu dvodnevnega medsezonskega testiranja na Madžarskem Hungaroringu, toda Abiteboul pravi, da je tudi za govorice o nastopu na testiranjih še prezgodaj. “Do zdaj je vozil le stare dirkalnike z omejenim pogonskim agregatom ter demonstracijskimi gumami. Ni še občutil stresa dirke in vožnje z drugimi dirkalniki na stezi.”

Foto: Renault