Kubica ne bo nadaljeval z relijem?

Avtor prispevka: , objavljeno 3. novembra 2014 .

Poljak Robert Kubica, ki je nedavno napovedal, da cilja na vrnitev v formulo ena, se za nastop v svetovnem reli prvenstvu WRC ne pogaja z nobeno izmed ekip, s čimer daje slutiti, da se je osredotočil na druge cilje.

Ekipi Volkswagna in Hyundaija sta že potrdili svoje dirkače, medtem ko se pri Citroenu in M-Sportu ne pogajajo z drugimi dirkači. Kubica je letos dirkal prav za slednje moštvo, potem ko je lani sedel za volan reli dirkalnika s pomočjo Citroena.

“O prihodnji sezoni še nismo govorili. Zanima nas, kaj bi Robert rad počel,” je dejal Malcolm Wilson, šef M-Sporta. “Seveda si želimo, da bi ostal z nami, toda moramo pričeti razmišljati o svojih opcijah.”

Kubica o načrtih za prihodnost ni želel razkriti kaj prida veliko. “Lahko vam zatrdim, da bom sedel za dirkaškim volanom. Toda ne vem kje,” je dejal Poljak. Ki bi prihodnji mesec v Veliki Britaniji morda lahko odpeljal zadnji reli svetovnega prvenstva. “Ne vem, morda bo to zadnji reli, vendar res še ne vem, kaj bom počel prihodnjo sezono.”

Viri blizu Kubice pravijo, da nekdanji dirkač formule ena še ne ve, katero pot bo ubral. Na mizi naj bi imel ponudbe za nastop v formulah tako v Evropi, kot tudi v Ameriki.

Kubica ima letos z nastopi na relijih veliko težav, saj je prav na vseh, z izjemo relija Argentina, raztreščil dirkalnik.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish