Kubica naj bi imel na mizi dve ponudbi za naslednjo sezono

Avtor prispevka: , objavljeno 9. novembra 2018 .

Robert Kubica naj bi imel za naslednjo sezono tako ponudbo za nastop s strani moštva Williams kot Ferrarija za vlogo rezervnega dirkača. Poljak naj bi bil med glavnimi favoriti za zamenjavo Sergeya Sirotkina poleg že potrjenega Georga Russella v moštvu Willamsa. Esteban Ocon naj namreč ne bi bil več v igri za ta sedež.

Poleg tega pa je Kubica ena glavnih želja Ferrarija za vlogo testnega dirkača potem, ko bosta italijansko moštvo zapustila Daniel Kvyat in Antonio Giovinazzi. S svojimi izkušnjami predstavlja precej logično izbiro. Medtem, ko se trenutno v podrobnosti ni želel spuščati je Kubica dejal, da bo njegova odločitev znana nekaj dni po dirki v Braziliji.

“Mislim, da sem že zelo blizu končni odločitvi. Z moje perspektive lahko rečem, da boste odločitev izvedeli zelo kmalu. Vse bo znano v nekaj dneh, ko bom povedal kako sem se odločil, kaj želim početi in kar mislim, da je najbolje zame. Nahajam se v precej udobni situaciji in to vam sedaj govorim že nekaj tednov. Počel bom tisto kar me privlači, me veseli in daje samozavest.”

“Seveda pa je to odvisno od tega v katero smer si želim iti. Ali želim dirkati in kje želim dirkati. Kot sem že rekel imam rok, ki ga želim spoštovati, ta pa je čez nekaj dni.”

Na vprašanje ali je njegova prioriteta dolgoročen dogovor kot vloga testnega dirkača pri Ferrariju je odgovoril:

“Lahko da, lahko pa ne. Mogoče je želja po ponovni vrnitvi na štartno mesto v Formuli 1 večja od dolgoročnega projekta. To bo povsem moja odločitev. Ko sem rekel, da želim razjasniti stvari glede svoje prihodnost mislim dolgoročno in ne samo za pol leta ali leto naprej.”

“Vse pa ni odvisno le od mojih občutkov, namreč tudi če te nekdo želi sprejeti z odprtimi rokami moraš razmisliti kako se lahko stvari razvijejo. V nedeljo bom imel dolgi let iz Brazlije, kjer bom lahko dokočno sprejel svojo odločitev.”

Poljak je priznal, da je ponudba Ferrarija zagotovo zanimiva.

“Večkrat sem že povedal to. Ko si majhen sanjaš o Formuli 1 potem, ko se tu dokažeš in uveljaviš kot dirkač sta še dve stvari ali osvojitev naslova ali vožnja v rdečem dirkalniku. Temu sem bil v preteklosti blizu, vendar se ni izšlo. Nečem gledati nazaj, potrebno je gledati naprej. Zgodilo se bo še marsikaj zanimivega, Zagotovo bi bila odlična priložnost delati v eni najboljših moštev tako s profesionalnega kot emotivnega vidika.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish