Kubica na prvo dirko pripravljen le 20 odstotno

Avtor prispevka: , objavljeno 3. marca 2019 .

Robert Kubica je priznal, da je na prvo dirko formule 1 po osmih letih pripravljen le 20-odstotno, potem ko je moštvo Williams zamudilo dva dni zimskih testiranj, katera pa je končalo z najslabšimi časi, ter z najmanj odpeljanimi krogi.

Poljak, ki bo letos v Formuli ena dirkal prvič po hudi nesreči na reliju leta 2011, ko je skoraj umrl, je pred sezono z novim dirkalnikom odpeljal le 268 krogov, kar je najmanj med vsemi dirkači. Na voljo je imel le tri dni testiranj. “Trenutno smo v takšnem položaju in tega ne moremo spremeniti,” je povedal. “Lahko le poskrbim, da z moje strani naredim vse, kar lahko. Na dirke se vračam po osmih letih prekinitve, tako da pred prvo dirko v Avstraliji vem morda le 20-odstotkov stvari, ki bi jih moral vedeti. Vse ostalo je neznanka. Nisem odpeljal več kot 15 krogov zapored, zato pred prvo dirko ostaja odprtih nekaj vprašanj. Toda takšna je realnost in ne moremo je spremeniti.”

Kubica je bil še posebej nezadovoljen, ker je moštvo Williams zaradi pomanjkanja nadomestnih delov zadnji dan testiranj končalo predčasno in to ravno na dan, ko je uspel najti najboljšo formo doslej. “V dirkalniku sem se najbolje počutil ravno v sredo popoldan. Bil sem presenečen nad tem, kako dober je bil dirkalnik.”

Njegov cilj za prvo dirko pa tako ni ravno vzpodbuden: “V prvi vrsti moramo dirkalnik do cilja pripeljati v enem kosu. Kar se ostalega tiče, pa moram pozabiti, kako sem vozil in čutil včasih.”

Robertov moštveni kolega George Russel je ocenil, da je Williamsov dirkalnik FW42 močno napredoval od prvega dne v Barceloni, toda Kubica o tem ni bil prepričan. “Videli smo nekaj pozitivnih znakov, toda težko je reči, če smo naredili korak naprej, ko pa ves čas ždiš v garaži, ali pa voziš dirkalnik, ki ni v takšni konfiguraciji, kot bi moral biti. Žal mislim, da bomo morali prve dirke letošnje sezone izkoristiti za testiranja.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish