Kubica je v žepu imel Ferrarijevo pogodbo

Avtor prispevka: , objavljeno 11. julija 2018 .

Robert Kubica je izdal, da bi v sezoni 2012 dirkal za moštvo Ferrari, če se nebi poškodoval. Poljak je pred začetkom sezone 2011 nastopil na reliju Ronde di Androa in tam trčil v odbojno ograjo, pri čemer je utrpel hude poškodbe. Po nesreči je njegovo življenje viselo na nitki, ograja, ki se je prebila v kabino dirkalnika, pa mu je skoraj popolnoma odtrgala roko, s čimer se je njegova kariera grobo končala.

Letos se je sicer vrnil za volan dirkalnika F1, saj je po nekaj opravljenih testiranjih z Renaultom dobil vlogo testnega in razvojnega dirkača moštva Williams, za las pa je ostal brez dirkaškega sedeža.

Leta 2011 se je ugibalo, da bo Kubica prestopil k Ferrrariju, kjer bi postal moštveni kolega Fernanda Alonsa namesto Kimija Raikkonena, a le tega nihče do zdaj ni uradno potrdil. Poljak je razkril, da je razmišljal o tem, da na usodnem reliju v Andori ne bi nastopil, vendar ni želel razočarati prirediteljev, hkrati pa je vedel, da mu “moštvo, za katerega bi dirkal, ne bi dovolilo dirkati v reliju.”

“Cilj vsakega dirkača je, da pride do formule ena. Nato, da se uveljavi in si s tem dvigne vrednost, ter ugled, kar je še težje od tega, da vstopi v prvenstvo. Tretji cilj pa je, da postaneš svetovni prvak, ali dirkač Ferrarija. Nisem postal prvak, niti nisem postal dirkač Ferrarija, čeprav sem bil zelo blizu,” je povedal Kubica, ki šele zdaj čuti bolečino, zaradi zamujene priložnosti v dirkalniku Ferrarija. “Prvih 16 ali 18 mesecev nisem imel časa misliti na drugo, kot na to, da se postavim na noge,” je pojasnil. “Boril sem se, se osredotočal, na izboljšanje mojega stanja. Šel sem skozi težke čase. Več časa, ko je minilo, težje je bilo, saj so upi, da bo vse uredu, bledeli. Na trenutke je šlo zelo dobro, v nekaterih mesecih pa so se zalomile operacije s čimer sem izgubil ves napredek, ki sem ga dosegel v šestih mesecih.

Bolelo je, da nisem mogel dirkati v formuli ena, ni pa bilo nič bolj boleče, ker sem vedel, da ne bom mogel dirkati za Ferrari.”

Poljak je pojasnil še, da na reliju ni nastopil iz gole zabave, temveč zato, da bi postal boljši dirkač. “Želel sem postati bolj kompleten dirkač, želel sem najti nekaj, česar drugi nimajo. Nisem bil zadovoljen s svojo formo pred tem. Želel sem več. Mislil sem, da mi bo reli to omogočil in tudi mi je, toda težava je, da sem plačal visoko ceno.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish