Kubica: Če ostanem brez sedeža bom zapustil F1

Avtor prispevka: , objavljeno 12. septembra 2018 .

Robert Kubica bo iskal nove dirkaške priložnosti v primeru, da ne dobi sedeža v Formuli 1 za naslednjo sezono.
Poljak je na dirki Formule 1 nazadnje nastopil na Veliki nagradi Abu Dhabija v sezoni 2010. Leto kasneje pa je v rally nesreči utrpel poškodbo desne roke.
Kubica, ki je trenutno v vlogi rezervenga dirkača pri moštvu Williams bi lahko morda na dirkah Formule 1 nastopil že letos, v primeru, da bi Lance Stroll že ob koncu trenutne sezone odšel k moštvu Racing Point Force India. Kot je dejal bo v primeru, da ne dobi sedeža v Formuli 1 za naslednjo sezono priložnost za dirkanje iskal v drugih športih.

“Veliko časa in energije sem vložil v svoj povratek. Vse v želji, da sem naslednje leto v Avstraliji na štartni vrsti. Če se to ne zgodi bom iskal priložnosti v ostalih prvenstvih. Trenutno sem sicer povsem osredotočen na svoj povratek.”

Kot pravi sam se še vedno počuti sposoben tekmovanja na najvišjem nivoju dirkanja. Bi pa potreboval nekaj časa za ponovno privanjanje. Poljak verjame, da bi morebitna priložnost v letošnji sezoni podala vse odgovore glede njegove pripravljenosti.
“Ko si toliko časa odsoten oziroma, ko se sediš v dirkalniku vsake tri mesece je potreben čas, da se ponovno navadiš na vse stvari.”

“Če bi najbolšemu igralcu tenisa prepovedali nastopati šest let in mu po tem dovolili opraviti enourni trening pred finalom, recimo Wimbledona bi imel v tem finalu ogromne težave.”
O morebitnih ostalih izzivih je dejal, da ga najbolj zanima nastop na vzdržljivostnih dirkah.
“Novi izzivi so vedno zanimivi, saj dobiš dodatno motivacijo, da se izkažeš.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish