Kubica: Če ne bi bil prepričan vase, ne bi bil tukaj

Avtor prispevka: , objavljeno 17. decembra 2018 .

Robert Kubica je dejal, da razume zakaj so nekateri skeptični glede njegovega povratka v Formulo 1. saj bi tudi sam dvomil, če bi bil v vlogi vodje moštva.

Marca bo minilo že osem let od njegove strašljive nesreče na Rallyu in tako se po devetih letih ponovno vrača v karavano Formule 1. Kot je sam dejal se zaveda, da številni ljudje dvomijo v njegov uspešen povratek, kar pa ga niti ne preseneča.

“Če bi bil vodja nekega moštva bi tudi sam nekoliko dvomil v to,” je dejal Kubica.

“To leto je bilo zame zelo poučno. Že na prvem sestanku sem moštvu dejal ‘Če kakorkoli dvomite vame, potem je bolje, da kar takoj zaključimo. V težkih trenutkih boste namreč brez težav s prstom kazali proti meni. Želim biti prepričan, da verjamete v moj uspeh’.

“Najpomembneje je, da sam verjamem v moj uspeh, poleg tega pa je zelo pomembno, da moštvo verjame vame.”

Poleg tega je Kubica s seboj prinesel tudi kar nekaj za moštvo prepotrebnih finančnih sredstev. Kot je sam dejal, je s svojim povratkom dokazal, da ni nič nemogoče. Dvomljivcem pa sporoča, da bodo videli česa je sam sposoben.

“Če ne bi bil povsem prepričan v to, da sem lahko hiter me ne bi bilo tu. Povsem normalno je, da se ljudem porajajo dvomi glede mojih sposobnosti zaradi poškodbe.”

“Vem, da je težko verjeti, toda po številnih preizkusih dirkalnika sem ugotovil, da sem sposoben priti nazaj.”

Claire Williams je dejala, da ne dvomi v njegove sposobnosti.

“Letos sem ga lahko dobro spoznala. Predvsem je potrebno pohvaliti njegovo predanost moštvu, saj želi na vsak način pomagati moštvu. Želili smo dirkača, ki bo motiviral moštvo in v nedeljo dosegel najboljši možen rezultat. Robert je prav to.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish