Kubica: Biti najhitrejši na testiranjih ne pomeni prav veliko

Avtor prispevka: , objavljeno 26. februarja 2020 .

Robert Kubica kljub temu, da je postavil najhitrejši čas prvega dne drugega tedna testiranj v Barceloni nad tem ni izražal pretiranega zadovoljstva. Poljski dirkač, ki je danes zadnjič nastopil v okviru letošnjih predsezonskih testiranj je poudaril, da so bolj kot sam čas pomembni občutki v dirkalniku. Danes je nastopil dopoldne, ko je postavil čas 1:16.942, ki ga do konca dneva ni uspel izboljšati nihče. Popoldne je za volan Alfinega dirkalnika sedel Kimi Raikkonen.

“Sam čas ne pomeni veliko, veliko bolj so pomembni sami občutki v dirkalniku,” je dejal Kubica.

“Ko lahko voziš dve ali tri sekunde kot si lahko lani tu, to veliko pove o tem kako dobro je vse v dirkalniku in kako se le ta obnaša. Lani sem bil na zadnjem mestu, kar sedaj niti ni pomembno. Pomembni so občutki v tem dirkalniku. Za nami je precej dober dan, pridobili smo namreč precej koristnih podatkov. Nastopati prvi dan zjutraj ni najbolj enostavno, saj je steza še hladna. Kljub vsemu pa smo zadovoljni z mojim opravljenim delom. Še vedno je sicer kar nekaj stvari, ki jih moramo izboljšati pred prvo dirko.”

“Menim, da je s tem letošnjim dirkalnikom lažje doseči čas 1:17s, kot pa je bilo z lanskim čas 1:19 ali 1:20. Dobro poznam občutke na tej stezi in danes sem se moral nekoliko privaditi dirkalnik, ki omogoča precej več oprijema skozi zavoje kot je to omogočal lanski, ki sem ga imel na voljo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish