Kubica: Bil sem prepričan da bom dirkal v Avstraliji

Avtor prispevka: , objavljeno 21. februarja 2018 .

Poljak Robert Kubica je dejal, da je bil še nedolgo nazaj prepričan, da bo letos nastopal v Formuli 1, a je nato mesto ob Lancu Strollu vendarle dobil ruski dirkač Sergey Sirotkin. Kubica je tako sprejel vlogo rezervnega dirkača, ki bo pomagal pri razvoju dirkalnika v letošnji sezoni, letos pa ga bomo lahko prvič v dirkalniku spremljali na predsezonskih testiranjih v Barceloni, zatem pa bo testiral tudi med samo sezono, ter nastopil na treh petkovih prostih treningih.

Poljak je prepričan, da še vedno obstaja možnost njegovega povratka v Formulo 1 – kot rednega dirkača in ob tem poudarja, da bo naredil vse kar bo v njegovi moči, da ta cilj tudi doseže.

“Ne vem kako blizu sem bil temu, da bi dirkal v letošnji sezoni, ampak trenutno to ni več pomembno. Želim biti realen in ne imeti previsokih pričakovanj,” je povedal. Letos ga bomo tako lahko videli na veliko dirkališčih, kjer bo iz garaže spremljal dirke, ob tem pa mu ne bo lahko gledati ostalih dirkačev, saj si tudi sam želi dirkati.  “To zame zagotovo ne bodo lepi trenutki. Iti na dirko in gledati druge dirkače kako dirkajo bo zagotovo neprijetno. Dolgo pot sem prehodil, da sem prišel nazaj in vesel sem da sem spet tu. S svojo vlogo v moštvu sem zadovoljen, čeprav ne bom dirkal. Bom nekakšna povezava ali prevajalec med dirkačema in inženirji, da bodo stvari potekale čim bolje. Pred mano je nov izziv, ki se ga zelo veselim. Poizkušal se bom čim več naučiti, da postanem še boljši dirkač, ob tem pa pomagati ekipi k čim boljšim rezultatom”.

Poljak, ki je leta 2011 na reliju v Italiji doživel hudo nesrečo, se tako vrača v Formulo 1 kot rezervni dirkač, toda sam še vedno verjame, da lahko v prihodnosti dobi sedež v eni izmed ekip.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish