KTM želi v najvišji razred

Avtor prispevka: , objavljeno 17. septembra 2014 .

Avstrijski proizvajalec motociklov KTM načrtuje, da bo leta 2017 nastopal v najvišjem razredu motociklizma, MotoGP.

“Sprva smo načrtovali napredek v Moto2 in počasen razvoj, korak za korakom, toda nima smisla izdelati KTM-ov motocikel s Hondinim pogonskim agregatom, saj to ne bi bil nikoli pravi KTM,” je odločitev pojasnil motošportni šef Pit Beirer.

“Zato smo se odločili, da naredimo velik skok in se preselimo v MotoGP. Priprave na sezono 2017 so že v polnem teku.”

Beirer pravi, da naj bi prototipni motocikel na testne steze zapeljal že prihodnje poletje, najverjetneje pa ga bo poganjal V4 motor, celoten motocikel pa bo izdelan v Avstriji. “Radi bi, da bo to pravi KTM, zato smo ubrali težjo pot. Vemo, da bo projekt za nas zelo težak in da bomo potrebovali nekaj let, da stopimo v najvišji razred in se pripravimo. Prepričan pa sem tudi, da bodo naši inženirji kos nalogi. Gre za dolgoroni projekt Zdaj smo povsem na začetku, tod veselimo se sodelovanja v velikem šovu motociklističnega sveta, saj nastop v MotoGP sanja vsak proizvajalec. To je naš cilj,” je še dodal Beirer.

KTM je z razredom MotoGP nazadnje sodeloval leta 2005 in sicer kot dobavitelj motorjev ekipi Roberts, zdaj pa tovarniško moštvo KTM trenutno nastopa v razredu Moto3.

Foto: KTM

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish