KTM Zarca zamenjal s Kalliom

Avtor prispevka: , objavljeno 17. septembra 2019 .

Moštvo KTM je sporočilo, da so predčasno končali sodelovanje z Johannom Zarcom, katerega bo do konca letošnje sezone nadomeščal Finec Mika Kallio, kar smo napovedali že pred tedni.

Zarco se je KTM-u pridružil ob začetku letošnje sezone, ko je podpisal dvoletno pogodbo. Toda njegove težave pri prilagajanju na KTM-om motocikel so bile prevelike, zato je avstrijsko ekipo zaprosil za predčasno prekinitev pogodbe.

Razlog, da so Francoza odslovili še pred koncem sezone pa naj bi bil ta, da bo Kallio imel več možnosti za pomoč pri razvoju motocikla. “Zagotoviti si moramo, da svoja sredstva izkoristimo na najboljši možen način, saj smo trenutno na pravi poti s svojo strukturo moštva,” je pojasnil športni šef KTM-a, Pit Beirer. “Verjamemo, da nam Mika lahko v tej fazi veliko pripomore, saj ima dobro ozadje in dobro pozna naš motocikel.

Izjemno pomembno je, da rezultate testiranj potrdimo še na dirkah, tako da lahko sezono 2020 začnemo na najboljši možen način. Mika se je na našem RC16 že dokazal, zato smo veseli, da se bo znova preizkusil tudi v vlogi dirkača. Osredotočili se bomo na novo konfiguracijo Mikovega motocikla, medtem ko se želimo na preostalih dirkah sezone boriti za točke.”

Zarco je že med dirkaškim koncem tedna v Misanu povedal, da je vse manj vpleten v razvoj motocikla, načrtov za prihodnost pa še nima, a naj bi se dogovarjal za vlogo testnega dirkača, z možnostjo wildcard nastopov. Kdo bo Zarca nadomeščal v prihodnji sezoni pa še vedno ni znano.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish