KTM zaključil dvodnevna testiranja v Avstriji

pol espargaro se je po skoraj treh mesecih premora vrnil na stezo
Avtor prispevka: , objavljeno 28. maja 2020 .

Moštvo KTM je prekinilo skoraj trimesečno sušo v razredu MotoGP, katero je povzročila kriza zaradi virusa covid-19. Avstrijsko moštvo se je v sredo in četrtek mudilo na dirkališču Red Bull Ring, kjer so pred zamaknjenim začetkom sezone, ki bo predvidoma 19. julija v Jerezu, opravili prve kilometre od konca februarja.

Avstrija je nedavno sprostila omejitve potovanj, kar je Polu Espargaroju in Daniju Pedrosi omogočilo pot v Spielberg, kjer sta se z majhno ekipo 20 mehanikov, ki so bili vsi skupaj testirani na covid-19 in bili negativni, znova privadila na motocikel in le tega uspela tudi nekoliko izboljšati.

“Ne vem, če sem bil kdaj tako dolgo brez motocikla,” je povedal Espargaro. “Prvih nekaj krogov je bilo včeraj zato malce napornih, a sem kmalu ujel ritem, ki sem ga imel v Katarju. Lepo se je bilo vrniti na stezo, kar smo občutili mi vsi. V garaži je bilo veliko nasmejanih obrazov. Kar se tiče motocikla smo uspeli narediti nekaj izboljšav.

Prvi cilj je bil, da znova dobiva občutek za motocikel, a smo imeli pripravljenih tudi veliko delov za testiranja. Zaradi lepega vremena smo se lahko kar precej poigravali z motorjem. Predvsem smo izboljšali okvir, pa tudi elektroniko. Zelo sem vesel in zdaj komaj čakam na prvo dirko,” je še povedal Španec, kateremu bi sicer moral družbo delati novinec Brad Binder, a le te ni smel zapustiti rodne Južne Afrike.

KTM je testiranje lahko opravil ker ima dodatne koncesije, katere dovoljujejo zasebna testiranja z rednimi dirkači. Podoben status ima tudi Aprilia, ki naj bi prav tako testirala v naslednjih tednih pred načrtovano prvo dirko sezone, vsa moštva MotoGP pa bodo v sredo, pred dirkaškim koncem tedna v Jerezu, skupaj opravila enodnevno uvajalno testiranje. KTM bo pred tem skupnim testnim dnem opravil še eno zasebno testiranje.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish