KTM uradno potrdil Petruccijev nastop na reliju Dakar 2022

Avtor prispevka: , objavljeno 10. novembra 2021 .

Avstrijski proizvajalec motociklov KTM je tudi uradno potrdil, da bo Danilo Petrucci, ki ta konec tedna v Valenciji zaključuje kariero dirkača motoGP, z njihovim moštvom nastopil na reliju Dakar 2022.

“Danilo je eden izmed redkih dirkačev, ki je sposoben uspešno premostiti radikalno spremembo z asfalta na peščene sipine,” je ob potrditvi novice dejal športni šef KTM, Pit Beirer. “Želimo se mu zahvaliti za profesionalen odnos in ves trud v moštvu Tech3, ter našem motoGP projektu. Zdaj pa je čas za povsem drug svet.”

Petrucciju offroad motociklizem ni tuj, saj je, tako kot večina dirkačev motoGP, pogosto treniral na motokros in enduro motociklih. Italijan, ki je na asfaltu osvojil dve zmagi in skupno deset stopničk, pa se kljub temu zaveda, da bno nastop na puščavskih sipinah Dakarja velik izziv.

32-letni Petrucci je med dirko v Misanu in Portimau že opravil prvo testiranje v Dubaju, kjer ga je spremljal KTM-ov Jordi Viladoms, in tovarniški dirkači KTM, Matthias Walkner, Toby Price ter aktualni prvak Dakarja, Kevin Benavides.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj