KTM, Tech 3 predstavila svoja motocikla

Avtor prispevka: , objavljeno 12. februarja 2019 .

Avstrijsko moštvo KTM je danes skupaj s svojim satelistkim moštvom Tech 3 predstavilo motocikel za prihajajočo sezono. Predstavitev obeh motociklov je potekala v avstrijskem mestu Mattighofen, kjer ima KTM tudi svoj sedež. Medtem, ko je tovaršniki motocikel KTM barvno praktično identičen lanskemu, pa je razumljivo, popolnoma drugačen motocikel moštva Tech 3, katerega glavni pokrovitelj je sedaj Red Bull.

Prihajajoča sezona bo za avstrijsko moštvo že tretja zaporedna v najelitnejšem motociklističnem tekmovalnem razredu, v katerega se podajajo v nekoliko spremenjeni dirkaški zasedbi. Polu Espargaroju se je pridružil Johann Zarco,ki je zamenjal Bradleya Smitha.

Prav tako je prišlo do spremembe v moštvu Tech 3, kjer bo prav Zarcoja zamenjal novinec v razredu MotoGP Miguel Oliveira. Portugalec je v minuli sezoni zaključil kot svetovni podprvak razreda Moto 2. V lanski sezoni so imeli v avstrijskem moštvo obilo težav s poškodbami, tako Pol Espargaro kot testni dirkač Mika Kallio. Poleg finskega dirkača bo vlogo testnega dirkača v letošnji sezoni opravljal tudi Dani Pedrosa, ki pa trenutno okreva po poškodbi.

Danes so pri KTM-u predstavili tudi motocikla za razred Moto 2 in Moto 3