KTM potrdil svoji dirkaški zasedbi za prihodnjo sezono

Avtor prispevka: , objavljeno 24. oktobra 2019 .

Moštvo KTM je danes uradno potrdilo svoji dirkaški zasedbi za prihodnjo sezono. V tovarniškem moštvu se bo Polu Espargarojo pridružil Brad Binder, ki trenutno zaseda peto mestu v razredu Moto2. Do spremembe pa je prišlo tudi v njihovem satelitskem moštvo Tech3, kjer bo Iker Lecuona zamenjal Hafizha Syahrina.

Sprva je bilo sicer načrtovano, da bo prav Južnoafričan v prihodnji sezoni v moštvu Tech3 zamenjal Hafizha Syahrina. Prekinitev sodelovanja med KTM-om in Johannom Zarcom po dirki v San Marinu pa mu je omogočilo neposreden prestop v tovarniško ekipo. Tako je mesto v moštvu Tech3 nekoliko nepričakovano dobil Iker Lecuona.

Motošportni direktor moštva KTM Pit Beirer je ob uradni objavi novice dejal:

“Po dirkaški spremembi sredi letošnje sezone je bilo jasno, da bomo morali nekoliko spremeniti naš načrt za prihodnje leto. Po premisleku in številnih pogovorih smo se odločili, da za to smer. Ponudimo možnost mladim in lačnim dirkačem z izkušnjami v ostalih razredih, da pokažejo česa so sposobni. Brad je dirkač, ki je prehodil naš celoten dirkaški program in ne dvomimo, da je sposoben nastopanja v tovarniškem moštvu.”

“Iker se bo pridružil moštvu Tech3. Tudi tu povsem zaupamo vodji Hervé Poncharalu, da bo pomagal pri razvoju še enega dobrega dirkača. Tako kot je to letos storil z Miguelom.”

“Prepričani smo, da gre naš projekt razreda MotoGP v pravo smer. Sedaj, ko smo uredili dirkaško zasedbo se lahko osredotočimo na to novo poglavje.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish