KTM najavil sodelovanje z Mobil 1

Avtor prispevka: , objavljeno 18. januarja 2023 .

Avstrijski proizvajalec motorjev se bo v razredu MotoGP od letos naprej zanašal na široke izkušnje novega tehničnega partnerja Mobil 1. Gre za svetovno znanega proizvajalca motornih maziv, filtrov olj, ki je del korporacije ExxonMobil.

Motocikli v MotoGP bodo v prihodnji sezoni morali uporabljati novo, trajnostno gorivo, ki bo moralo vsebovati vsaj 40-odstotkov komponent, ki niso fosilnega izvora, do leta 2027 pa bo moralo gorivo biti 100-odstotno trajnostno in ne bo smelo vsebovati fosilnih komponent.

Pit Beirer, direktor motošporta KTM: “To sodelovanje je za nas pomembno iz več razlogov. ExxonMobil je pomembno ime v industriji in tudi motošportu z veliko prisotnostjo na dirkah in vemo, da bomo računali na njihova vrhunska maziva za naš Red Bull KTM RC16. Imajo podobno miselnost kot mi, ko gre za stremljenje k najvišji ravni in najboljši zmogljivosti, kar se izliva tudi v naše cilje za prihodnost, kjer resnično želimo biti del tega premika v trajnosti MotoGP z dirkalnimi gorivi. Veselimo se, da bomo zastopali maziva Mobil v tekmovanju MotoGP.”

Rob Shearer, vodja globalnega sponzorstva in motošporta ExxonMobil: “To je vznemirljivo novo partnerstvo za Mobil 1 in veselimo se razvoja dolgega in uspešnega odnosa s tako ugledno, dinamično in inovativno znamko, kot je KTM. Naša vloga bo zagotoviti visoko zmogljiva vrhunska goriva in maziva in upamo, da nam bo Red Bull KTM lahko prinesel zmage na dirkah in prvenstvo. Gotovo pa je, da bo na koncu zmagal potrošnik, saj bomo izpopolnjevali in izboljševali izdelke, ki jih dobavljamo po vsem svetu. Današnja objava nam omogoča, da še naprej predstavljamo naše napredne, visoko zmogljive tehnologije maziv. Ker se uvodna sezona na Portugalskem hitro približuje, se veselimo sodelovanja z Red Bull KTM Factory Racing in vznemirljivimi kolesarji, kot sta Brad Binder in Jack Miller, s ciljem pomagati ekipi pri doseganju ciljev svetovnega prvenstva.”

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish