KTM in Yamaha v pogovorih z ekipo Pramac

Avtor prispevka: , objavljeno 26. marca 2024 .

Moštvo Pramac bi ob koncu letošnje sezone lahko prekinilo sodelovanje z Ducatijem, potem ko so o morebitnem sodelovanju poizvedovali iz Yamahe in KTM-a.

Čeprav v ekipi trdijo, da je skoraj “100% zagotovo” da bodo še naprej sodelovali z Ducatijem, pa morajo to tudi uradno potrditi do poletnega premora. O prihodnosti sodelovanja se je pričelo ugibati potem, ko je Ducati podpisal dvoletno pogodbo z nadarjenim dirkačem razreda Moto2, Ferminom Aldeguerjem, podrobnosti, za katero Ducatijevo moštvo bo novinec dirkal, pa niso bile podane.

Čeprav je zelo verjetno, da bo Pramac še naprej sodeloval z Ducatijem, Aldeguer pa bo dobil mesto v njihovi garaži, pri Ducatiju čakajo na uradno potrditev, sicer bodo mladega dirkača umestili v katero izmed drugih poltovarniških ekip.

Barve ekipe Pramac trenutno zastopata Jorge Martin in Franco Morbidelli, Martin pa naj bi ob koncu sezone moštvo zapustil in prestopil bodisi v tovarniško ekipo Ducatija, ali pa v katero izmed drugih tovarniških ekip. Najbolj verjeten scenarij je, da bo Aldeguer zasedel njegovo mesto v moštvu Pramac, ki bo še naprej sodelovalo z Ducatijem, ki jim dobavlja tovarniško podprte motocikle.

Govori pa se, da bi Ducati lahko ostal brez poltovarniške ekipe VR46, kjer nastopajo z njihovimi lanskimi motocikli. Lastnik ekipe, Valentino Rossi, ki je obenem tudi ambasador Yamahe, naj bi tehtal z možnostjo, da začnejo partnerstvo z Yamaho, ki trenutno nima poltovarniške ekipe.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje