KTM: Espargaro bi si zaslužil prvo zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 13. avgusta 2020 .

Športni šef KTM-a Pit Beirer je dejal, da bi si Pol Espargaro zaslužil moštvu privoziti prvo zmago v razredu MotoGP, saj je v njihov projekt vse od leta 2017, ko se je ekipi pridružil, vložil vse.

Espargaro je KTM-u v Valenciji 2018 privozil prve stopničke, osvojeno tretje mesto pa je bila tudi najboljša uvrstitev katerega izmed KTM-ovih dirkačev do zmage Brada Binderja v Brnu. Espargaro je bil na VN Češke blizu boja za zmago, a se je zapletel z Johannom Zarcom in padel, toda Beirer je dejal, da je Binderjeva zmaga tudi Polova. “Pol bi si zaslužil moštvu privoziti prvo zmago, saj je bil hrbtenica našega projekta, v katerega je skupaj s svojo ekipo vložil vse in veliko tvegal,” je dejal Beirer.

“V dobrih in slabih dneh se je za nas boril kot lev, zato je naša zmaga tudi njegova. Če ne bi verjel v nas in ostal tako močan, ne bi imeli priložnosti poseči po zmagi, zato mi je zanj malce žal,” je dodal.

Espargaro se ob koncu sezone seli k Hondi, kjer bo ob Marcu Marquez zamenjal Alexa Marqueza, njegovo mesto pa bo zapolnil Miguel Oliveira, ki letos dirka v ekipi Tech3.