KTM cilja na “goljufivo” Hondo

Avtor prispevka: , objavljeno 20. februarja 2017 .

Šef KTM-a Stefan Pierer je ob predstavitvi motociklov za letošnjo sezono prvenstev MotoGP, Moto2 in Moto3 dejal, da se veseli spopada z “najbolj osovraženim tekmecem”, Hondo.

Pierer je med vprašanji novinarjev odgovarjal tudi na vprašanje o možnosti, da bi Avstrijsko moštvo razredu Moto2 v prihodnosti dobavljalo pogonske agregate: “Razred Moto2 je cenejši kot Moto3, saj je pogonske enote dobavlja en proizvajalec. Za zdaj jih dobavlja moj najbolj osovraženi tekmec, Honda. Toda to me ne moti, saj agregat pokrijemo z okrovom na katerem je KTM-ov znak. Slišal pa sem, da bo od sezone 2019 pogonske enote izdeloval Triumph in morda bo tudi zvok kaj boljši.”

Novinarji so ga seveda prosili, da pojasni svoje stališče glede Honde: “Honda je močan tekmec in s tem velik izziv, poleg tega pa vedno želijo goljufati okrog pravil. Poglejte, kaj se je dogajalo na reliju Dakar pred dvema mesecema,” je dejal pri čemer je ciljal na incident, ko so Hondini dirkači dolivali gorivo na nedovoljenem območju, zaradi česar so bili tudi kaznovani z enournim pribitkom, kar je zmago posledično potisnilo prav v roke KTM-a. “Vedno je isto, tudi v Moto3 je bilo tako,” je nadaljeval Pierer, ki je lani Hondo obtožil, da so se v sezoni 2015 razreda Moto3, ko je KTM-ov dirkač Miguel Oliviera v boju proti Hondinemu Dannyu Kentu ostal brez naslova za šest točk, njihovi motorji v vrteli višje od dovoljene meje. “Ne vem, zakaj to počnejo, saj jim ni treba. Vendar pa je to eden izmed razlogov, zakaj jih želimo premagati,” je še dodal.