KTM bo lahko razvijal agregate kljub izgubi koncesije

Avtor prispevka: , objavljeno 17. avgusta 2020 .

KTM bo lahko odpečatil in nadgradil svoje pogonske agregate pred začetkom sezone 2021, kljub morebitni izgubi koncesije v letošnji sezoni.

Sistem koncesij novim proizvajalcem v razredu MotoGP, oziroma proizvajalcem, brez večji uspehov, dovoljuje razvoj pogonskih agregatov skozi vso sezono, do česar pa moštva brez koncesij, ki morajo svoje agregate homologirati in zapečatiti pred prvo dirko sezone, niso upravičena.

Letos pa proizvajalci izjemoma ne bodo razvijali agregatov, saj so se o tem strinjali zaradi nižanja stroškov v sezoni, katero je okrnila kriza s koronavirusom.

Vsa moštva bodo prihodnjo sezono začela z enakimi pogonskimi agregati, s kakršnimi dirkajo letos. Moštva s koncesijami pa bodo lahko te agregate nato razvijala naprej, do razvoja pa bo upravičen tudi KTM ne glede na to, če letos izgubi koncesijo za razvoj.

Aprilia in KTM lahko v letošnji sezoni opravljata testiranja z rednima dirkačema, med sezono pa lahko uporabita sedem agregatov, druge ekipe pa pet. KTM pa se je letos z zmago Brada Binderja v Brnu močno približal izgubi koncesije, saj so po sistemu točkovanja za zmago dobili tri točke, izguba koncesije pa sledi pri šestih točkah.

Toda tudi če letos ostanejo brez koncesije za prihodnjo sezono, je KTM prejel dovoljenje ostalih proizvajalcev, da odpečatijo in nadgradijo agregate pred prvo dirko sezone 2021 in jih nato znova zapečatijo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish