KTM bližje, kot pričakovano

Avtor prispevka: , objavljeno 21. julija 2016 .

Športni direktor moštva KTM, Pit Beirer je po zaključenih testiranjih v Avstriji dejal, da so s formo svojega motocikla RC16 zadovoljni. Avstrijsko moštvo se bo karavani MotoGP uradno pridružilo prihodnjo sezono, bodo pa letos s Fincem Mikom Kalliom nastopili na dirki v Valenciji. Do zdaj je moštvo testiralo na zasebnih testiranjih, na Red Bull Ringu pa so se prvič soočili s tekmeci, ki so imeli manj prednosti, kot so pričakovali. “Končno je prišel dan, ko smo se lahko pomerili neposredno s tekmeci in občutek je bil odličen,” je povedal Beirer. “Toda glavni cilj je bil, da se še naprej izboljšujemo in lahko rečem, da nam zaenkrat vse teče po načrtih. Seveda smo nekoliko počasnejši od vodilnih, toda razlika ni tako dramatična in videli smo, kje se moramo izboljšati. Že zaradi tega, ker imamo za prihodnjo sezono podpisano pogodbo s Polom Espargarojem in Bradleyem Smithom mi daje veliko samozavesti.

Zdaj nas čakajo še štiri testiranja, preden bo Kallio nastopil na zadnji dirki sezone v Valenciji, kar bo za nas še en mejnik. Mika je skupaj z ekipo do zdaj svoje delo opravljal fantastično, kar se je pokazalo tudi na teh testiranjih,” je še povedal.

KTM je testiranja končal okrog 2,5 sekunde za najhitrejšim Ducatijem, a za tovarniško Yamaho so zaostajali le nekaj več kot sekundo, na kar je pod predsednik KTM-a Mike Leitner zelo ponosen.

“Lepo je, da smo dobili potrditev, da smo na pravi poti,” je dejal. “Testiranja so bila čisto tekmovanje, saj so vsa moštva iskala najboljše nastavitve za dirko. Na koncu drugega dne so časi krepko padli in tako smo dobili referenco. Pot do vrha bo težka, toda ni se nam potrebno skrivati. Veliko moramo še postoriti toda zdaj vsaj vemo, kje se nahajamo v primerjavi z drugimi. Zadovoljen bi bil že če bi za najboljšim zaostajali tri sekunde, tako da je naš dosežek v razredu, kjer se borijo za vsako desetinko sekunde, hvale vreden. To je bil pomemben korak, za nas in za naše podjetje, kjer se sodelavci zavedajo, kako dobro nam gre,” je še dodal Leitner.

Foto: KTM