Krški spidvejski spektakel dobil Greg Hancock

Avtor prispevka: , objavljeno 13. septembra 2015 .

45-letni ameriški veteran Greg Hancock je pred 11 tisoč gledalci slavil na veliki nagradi Spidveja v Krškem. Kot drugi je na koncu slavil Britanec Taiu Woffindnu, ki zelo močno vodi v svetovnem prvenstvu, tretje mesto pa je zasedel Peter Kildemand iz Danske. Naš slovenski junak Matej Žagar pa je na dirki osvojil 8 točk svetovnega prvenstva, s čimer se je nekako zasidral na četrto mesto na svetovni lestvici točkovanja.

Do konca sezone so še tri dirke, pri čemer bi moral Žagar nadoknaditi devet točk, če bi želel ugnati Pedrsena. A to ne bo lahko, saj je imel Žagar kar nekaj smole, na treh padcih je utrpel poškodbe, ki ga še danes zelo pestijo. Sam je dejal, da ga močno boli levo od pasu in da ne more voziti kot je prej. Zaradi tega je tudi v petek obiskal ljubljanski klinični center, čez vikend pa kot posledično ni uspel privoziti niti ene zmage. Osvojil je tri druga in dve tretji mesti, s katerimi pa se ni uvrstil v polfinale.

Za konec velja omeniti še Aleksandra Čondo, ki je na dirki nastopil s pomočjo posebnega povabila. Čonda je bil v eni vožnji boljši od Poljaka Krzysztofa Kasparzaka, sicer pa je na koncu osvojil šestanjsto mesto. Pred dvema letoma je Čonda osvojil tri točke, tokrat le eno, kot Krčan Denis Štojs, ki je kot rezerva v edinem nastopu premagal ravno Čondo.

Čez dva tedna se serija seli v Stckholm na veliko nagrado Švedske.

[vsw id=”v8mt82AAuJo” source=”youtube” width=”800″ height=”600″ autoplay=”yes”]

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish