Krokar ostaja drugi

Avtor prispevka: , objavljeno 17. aprila 2016 .

Na drugem letošnjem reliju za nemški pokal Opel Adam je naša posadka Tim Novak-Uroš Ocvirk osvojila odlično peto mesto, kar je dober rezultat, če upoštevamo, da je bilo na startu relija ADAC Hessen Rallye Vogelsberg 2016 kar 17 pokalnih Adamov! S tem uspehom pa sta naša aduta še vedno druga v skupni razvrstitvi pokala.

Pravzaprav sta bila slovenska predstavnika še boljša, saj je bil drugouvrščeni Niki Schelle zgolj gost na tej dirki, zato sta dobila točke za četrto mesto. »Bila je težka dirka, na prvih sobotnih hitrostnih preskušnjah je močno deževalo, zato je bila tudi nevarnost izleta s ceste oziroma celo splavanja dirkalnika. Popoldne se je posušilo, vendar je bilo vseeno veliko blata, nekaj pa je bilo tudi makadama,« je dejal Tim Novak na cilju relija Hessen Vogelsberg. »Ne bom rekel, da sem s svojo vožnjo zadovoljen, vendar pa lahko mirno rečem, da sem z rezultatom,« je na koncu dodal naš 21-letni talent.

V skupnem seštevku je zmagala posadka Riedemann-Vanneste (Peugeot 208 T16) pred posadkama Dinkel-Kohl (Škoda Fabia S2000) in Mandel-Zenz (Ford Fiesta R5). V pokalu ADAC Opel Rallye Cup je bil zopet najhitrejši Finec Jari Huttunen pred že omenjenim gostom (Niki Schelle), tretji je bil Šved Pontus Ahmann. V skupni razvrstitvi pokala je po dveh dirkah v vodstvu Huttunen (86 točk), odlični drugi je naš Novak (46 točk), tretji pa Ahmann (40 točk). Prihodnja dirka bo že v začetku maja, saj se pokal Opal Adam nadaljuje z relijem Sulingen (06.-07.05.).

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish