Kovalainenu se obeta stalni sedež

Avtor prispevka: , objavljeno 17. novembra 2013 .

Heikki Kovalainen je s prvimi kvalifikacijami v Lotusovem dirkalniku E21 svoje delodajalce tako navdušil, da že razmišljajo o tem, da bi mu ponudili dirkaški sedež za prihodnjo sezono.

Finec bo pri Lotusu na zadnjih dveh dirkah letošnje sezone zamenjal rojaka Kimija Raikkonena, ki je v četrtek uspešno prestal operacijo hrbta, in ki se prihodnjo seli k Ferrariju.

Kovalainen, nekdanji dirkač Renaulta, McLarna in Caterhama ni dirkal že vse od leta 2012, od tedaj pa je letos nastopil na nekaj prostih treningih.

Z osmim mestom na kvalifikacijah za VN ZDA v dirkalniku, katerega ni prej še nikdar vozil, je navdušil šefa ekipe Erica Boullierja. “Lahko postane eden od kandidatov,” je dejal Boullier. “Res je, da sprva nismo razmišljali o njegovih uslugah, toda zdaj mu gre tako dobro, da smo si premislili. Vse je mogoče.”

Kljub temu pa velja prepričanje, da bo redni dirkaški sedež za prihodnjo sezono dobil ali Nico Hulkenberg ali Pastor Maldonado, vse pa naj bi bilo odvisno od prodaje 35-odstotnega deleža ekipe podjetju Quantum. Kovalainenu naj bi se v prihodnji sezoni ponujala še ena priložnost v dirkalniku Caterhama.