Kovalainen preveč lojalen do Caterhama

Avtor prispevka: , objavljeno 1. maja 2015 .

Nekdanji dirkač formule ena Heikki Kovalainen je priznal, da je bil preveč lojalen do Caterhama, zaradi česar je moral tudi tako hitro končati kariero velikih nagrad. Finec je v formulo ena vstopil leta 2010 pri Lotusu in ostal z njimi do konca sezone 2012. Vsekakor to ni bila prava odločitev sedaj ugotavlja Kovalainen, ki tako pravi: “Menim, da sem bil predolgo lojalen do ene ekipe. Po koncu sezone 2011 sem čutil, tudi javnost je to ugotovila, da sem zapravil nekaj potenciala, ki sem ga imel.

Bilo je še nekaj možnosti, saj sem bil precej hitrejši od svojega moštvenega kolega. Imel sem nekaj ponudb večjih ekip, a zaupal sem Tonyu Fernandesu, da gre ekipa naprej, da raste in se razvija. Narediti bi moral korak naprej, a ostal sem zvest ekipi. Bila je napačna odločitev, a sedaj to brez težav vidim, pač tako je.”

Kovalainen je sicer leta 2013 odpeljal nekaj krogov na testiranjih, a najbolj ga moti, da se mu nihče nikoli ni zahvalil: “Glede na to kaj vse sem naredil v ekipi in kako dolog sem bil tam, bi se mi lahko javno zahvalili. Oni pa so mi poslali tekstovno sporočilo, da me bodo zamenjali s plačljivim dirkačem. Bil sem razočaran, še vedno sem. Moram pa reči, da sem z ekipo in ljudmi tam dobro sodeloval, vedo kaj delajo in tudi sam sem dal od sebe maksimum. Menim, da lahko ekipa v prihodnje naredi korak naprej, a tako kot sam, ko sem bil v ekipi 100% delo ni bilo in ne bo dovolj.”

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo