Kovalainen ne bo plačeval za sedež v F1

Avtor prispevka: , objavljeno 28. avgusta 2013 .

Dinec, ki je v formulo ena vstopil leta 2007 pri Renaultu, nato presedlal v McLaren in na koncu tri leta preždel pri Caterhamu, si sedaj želi nazaj. Na veliki nagradi Belgije je Kovalainen tako spregovoril o morebitnem prihodu nazaj v karavano formule ena, za kar pa bi verjetno potreboval velikega sponzorja, a sam pravi takole: »Verjamem, da je zame pomembno, da pridem nazaj. To je seveda moj cilj, a za enkrat ne vem kakšne možnosti imem.

Dejstvo je, da ne bom prinesel denarja, to vsi vedo. Če bo to vplivalo, potem ne morem nič. Vsekakor pa si želim, da bi razliko naredil talent in ne denar.« Naj spomnimo, da veliko dirkačev podprejo bogati sponzorji, ki tako plačajo za dirkačevo mesto. Kakorkoli že Kovalainen išče vse načine, da bi prišel nazaj, otepa pa se le enega – plačati za vožnjo.

Za konec velja omeniti, da je Kovalainen kljub vsemu ostal povezan z razvojno ekipo Caterhama in za njih celo letos dvakrat vozil dirkalnik CT03. Na prostih treningih pred veliko nagrado Italije v Monzi bo Heikki prav tako dobil priložnost, sa pokaže svoje kvalitete in morda to celo pomeni, da si že greje dirkaški sedež za prihajajočo sezono: »Po lanski sezoni se je vse skupaj nekoliko ohladilo, a verjamem, da sem z ekipo zopet skoval dober odnos, kar pa je za prihodnost lahko samo pozitivno.«

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj