Kopecky zmagal po drami Kubice

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2013 .

 

Jan Kopecky je po dramatičnem odstopu vodilnega Roberta Kubice slavil tretjo zmago in se pomaknil v vodstvo evropskega reli prvenstva ERC. Robert Kubica, debitant v prvenstvu ERC, je na reliju Islas Canarias El Corte Inglés vodil z več kot minuto prednosti, potem pa po bližnjem srečanju z odbojno ograjo moral odstopiti. Tokrat jo je Poljak za volanom citroena DS3 RRC odnesel bolje kot pred leti, ko mu je v podobni nesreči utrpel hude poškodbe roke, ki so končale njegovo kariero dirkača formule ena.

Kubica pa se bo kljub odstopu lahko tolažil z nagradno Colin McRae Flat Out Trophy. “V veliko veselje mi je, da lahko prejmem to nagrado,” je povedal Poljak. “Colin je bil velik dirkač in v svoji mladosti sem navijal zanj. Nagrajenci so ponavadi vsi v cilju, toda ta nagrada nas tolaži po takšnem bridkem koncu relija. V petek smo se veliko naučili, v soboto pa smo se soočili še z negativno platjo učenja, ki pa je tudi del dirkanja.”

Kopecky zdaj vodi v skupnem seštevku prvenstva in sicer z 18 točkami. Po zmagi je povedal:” Dežja nismo pričakovali, zato smo prvi dan izgubljali toliko časa. Nastavitve, ki smo jih imeli, so bile idealne za suhe pogoje. Nismo imeli nobenih težav. Robert je bil fantastičen, toda naredil je napako, kar se v svetu relija dogaja.”

Naslednji reli prvenstva ERC Sata Rallye Acoresbo na sporedu med 25. in 27. aprilom. Prvenstvo se nadaljuje na Portugalskem makedamu.